Slijm ophoesten in de ochtend

Slijm ophoesten in de ochtend is vervelendSlijm ophoesten in de ochtend is heel erg vervelend. Je wordt hierdoor niet lekker wakker. Je begint je dag dus al met een flinke achterstand. In dit artikel leg ik je uit wat de reden is voor het slijm ophoesten.

Slijm ophoesten in de ochtend.

Je kent het vast wel. De wekker is net gegaan en je bent langzaam  aan het wakker worden. Je zit nog niet of je krijgt ineens last van een hoestbui en voor je het weet ben je heftig aan het slijm ophoesten. Net of je niets beters te doen hebt.

Slijm ophoesten (ochtendslijm) komt vaak voor bij rokers. Gedurende de nacht worden je longen door je lichaam gereinigd. Vieze stoffen zoals teer en nicotine worden door je luchtwegen naar buiten gewerkt. Als je longen hier een nacht mee bezig zijn geweest, moeten ze van de ‘rotzooi’ af. Hierdoor begint het slijm ophoesten.

Roken is slecht voor je gezondheid, maar dat wist je natuurlijk zelf ook al wel.Is het je wel eens opgevallen tijdens het slijm ophoesten, dat mensen of jijzelf,die slijm ophoesten in de ochtend, dat dat slijm dik en groen is, soms zelfs bruin ?

Dit zijn de afvalstoffen die je lichaam naar buiten werkt. Deze afvalstoffen naar buiten werken, gaat alleen via het slijm ophoesten. Indien je tijdens het slijm ophoesten voor langere tijd bruin slijm ophoest, bezoek dan je huisarts. Bruin, taai slijm kan duiden op een ernstige oorzaak. Door het slijm ophoesten probeert je lichaam zichzelf te reinigen, ofwel schoon te maken.

Dit slijm ophoesten is een productieve hoest. Een productieve hoest is een hoest die een functie heeft. De functie is dus het slijm ophoesten en ervoor te zorgen dat het vuil en de ongezonde stoffen je lichaam verlaat.

Slijm ophoesten, wat kun je tegen slijm ophoesten doen.

Slijm ophoesten is een heel natuurlijk verschijnsel. Je kunt dit soort slijm ophoesten beter niet onderdrukken met medicijnen. Je lichaam moet zich immers gewoon kunnen reinigen.  Als je medicijnen gaat gebruiken, onderdruk je de hoest wel, maar zal je lichaam zich niet kunnen reinigen, zoals het doet bij het slijm ophoesten.

Wil je het slijm ophoesten toch enigzins verminderen, gebruik dan een dropje of wat thee met honing. Dit zal je keel iets verzachten en hierdoor is er de mogelijkheid dat je tijdelijk minder moet slijm ophoesten. Het advies blijft dat je beter kunt slijm ophoesten, zodat het lichaam zich kan reinigen.

Slijm ophoesten en roken.

Ben je een roker, overweeg dan om te stoppen met roken. Stoppen met roken zal je meer conditie geven en na enige weken zal het slijm ophoesten een heel stuk minder zijn en langzaamaan verdwijnen. Je kunt het slijm ophoesten wel een stuk vergemakkelijken.

Wees je er in ieder geval van bewust dat het slijm ophoesten vanzelf stopt als de slijmophopingen in de longen weg zijn. Stoppen met roken is daarom echt van essentieel belang. Wil je makkelijker van je slijm ophoesten in de ochtend afkomen, dan heb ik een tip voor je. Zodra je wakker wordt, drink je een (paar) slokje(s) water. Water maakt het slijm namelijk weer zacht, waardoor het makkelijker los gaat zitten. Als het slijm makkelijker los laat, heeft dit als gevolg, dat ook het slijm ophoesten een stuk makkelijker zal gaan.

Je kunt het beste al het slijm ophoesten en het slijm daarna uitspugen. Het ziet er onsmakelijk uit, maar houdt in gedachten dat het slijm dat vrij komt bij het slijm ophoesten een afvalproduct is van je lichaam. Op deze manier kun je ook in de gaten houden of de kleur van het slijm wel gezond is.

Spuug het daarom uit en slik het niet door. Als je het namelijk door slikt, zal je snel weer bezig zijn met slijm ophoesten. Daar komt bij dat je de teer en nicotine, die je met slijm ophoesten verwijdert, toch niet weer in je lichaam wilt hebben ? Of wel soms ?

Het uiteindelijke advies als je rookt is: Neem de beslissing om NU te stoppen. Je gezondheid zal er stukken op vooruit gaan. Je zal niet meer zoveel slijm ophoesten. Je leeft langer en je conditie zal aanzienlijk verbeteren. Zeg maar dag tegen slijm ophoesten. Zeg hallo tegen een gezonder leven.