Slijm ophoesten. Wanneer naar de huisarts ?

Slijm ophoesten is een natuurlijke reactie van het lichaam.

Ga naar een dokter als slijm ophoesten te lang duurt In de meeste gevallen is het niet nodig om naar de huisarts te gaan, als je last hebt van veel slijm ophoesten. In sommige gevallen kun je echter beter wel een arts bezoeken. Als het slijm ophoesten 2 weken nadat het begonnen is nog steeds niet over is, of vermindert is, moet je echt je huisarts bezoeken.

Slijm ophoesten en naar de huisarts gaan.

Ben je meer dan twee weken hees, heb je last van slijm ophoesten, dan is het het beste om je huisarts te bezoeken.

Moet je veel slijm ophoesten en ben je ernstig ziek. Ga dan direct naar de dokter of huisartsenpost.

Heb je langer dan een week last van slijm ophoesten en/of een gewone hoest en heb je noscapine gebruikt zonder resultaat, ga dan naar je huisarts.

Als je bezig bent met slijm ophoesten en tijdens het inademen voel je pijn op de borst. Ga direct naar je huisarts. Wacht hier niet te lang mee.

Als je veel last hebt van slijm ophoesten / veel hoest en je bent daarbij ook nog eens erg moe, je hebt last van kortademigheid en als je hoest doe je dit vaak ‘s nachts. Bezoek je het beste je huisarts.

Als je moet slijm ophoesten / hoesten en je hoort tijdens het ademhalen een piepend geluidje. Maak een afspraak met je huisarts.

Gebruik je medicijnen die een kriebelhoest kunnen veroorzaken en moet je nog steeds slijm ophoesten, ga dan naar een arts. Je moet hier denken aan middelen als enalapril, lisinopril captopril of fosinorpril.

Als je kortademig bent en je moet veel slijm ophoesten, kan dit duiden op een longprobleem, vooral als je bloed of veel bruin taai slijm ophoesten moet. Ga dan ook naar een arts.

Jonge kinderen zijn erg teer, dus als je kindje jonger is dan zes maanden en je kindje heeft een droge hoest of een hoest waarbij je kindje veel slijm ophoesten moet, dan kun je beter meteen naar een arts of huisartsenpost gaan.

Indien u ouder bent dan 75 jaar, koorts heeft en moet slijm ophoesten, Bezoek dan een arts.

Als je tijdens het hoesten bloed of roodbruin slijm ophoesten moet. Dan moet je echt meteen naar de arts.

Indien je een rokershoest hebt, je hebt er ook nog meer dan 39 graden koorts bij en je moet daarnaast ook slijm ophoesten ga dan naar een arts.

Als je je ziek voelt, je hebt koorts en je hebt ook nog het gevoel dat je hoest vast zit, het slijm ophoesten niet lukt, of je moet veel slijm ophoesten, ga dan naar de huisarts.

Ga naar de dokter als je moet slijm ophoesten en dit is na 2 dagen nog niet minder.

Slijm ophoesten en gezond verstand.

Laat voornamelijk je gezond verstand spreken. Als jij het niet vertrouwt, je voelt je anders dan normaal, ga dan altijd naar een arts en laat je onderzoeken. Je kunt je beter tien keer teveel laten onderzoeken door een dokter dan dat je je een keer te weinig laat onderzoeken en een ziekte blijkt te hebben.Vertel een arts altijd duidelijk wat je klachten zijn.

Als je het met een arts wilt hebben over slijm ophoesten, zal de arts aan je vragen hoe het slijm eruit ziet, dat uit je longen komt door het slijm ophoesten. Wat is de kleur van het slijm, is het slijm helder van kleur en gaat het slijm ophoesten makkelijk of moeilijk. Op welke tijden van de dag heb je last van slijm ophoesten. Is dit bijvoorbeeld meer in de ochtend of in de avond.

Als allerlaatste wil ik je aanraden te stoppen met roken als je rookt. Wil je goede hulp, klik dan op deze link. Het is echt gemakkelijker dan je denkt. Ik ben ondertussen ook al een hele tijd gestopt met roken en het slijm ophoesten is zo goed als weg.

Ik rookte minimaal 2 pakjes filter sigaretten per dag en was de gehele dag bezig met slijm ophoesten. Dus de enige juiste conclusie is dat als ik het kan, het jou zeker gaat lukken! Wees overtuigd van jezelf. Geloof in jezelf en geloof dat ook jij een leven kunt hebben zonder slijm ophoesten en zonder die vieze stinkende sigaretten.

Neem bovenstaande tips ter harte. Slijm ophoesten kan duiden op een ernstige kwaal.