Slijm ophoesten en geneesmiddelen

Slijm ophoesten is vervelend.

slijm ophoesten gaat makkelijker na het stomen Is het altijd verstandig een geneesmiddel te gebruiken ? Sommige geneesmiddelen of medicijnen zijn erg geschikt voor slijm ophoesten. Anderen weer niet. Welke medicijnen kun je het best gebruiken als je last hebt van slijm ophoesten ?

Hoesten , ofwel slijm ophoesten kun je beter niet proberen te stoppen. Slijm ophoesten gebruikt je lichaam om zichzelf te reinigen. Je kunt natuurlijk wel verzachtende middelen gebruiken. De hoestprikkel wordt daarmee minder. Hierdoor kun je vaak ook beter slapen.

Je kunt hoestremmende middelen het beste kopen bij een apotheker. De apotheker kan je vertellen of het middel voor jou geschikt is en het je zal helpen bij slijm ophoesten. Soms hebben deze middelen een nadelig effect. Denk hierbij aan de medicijnen die je al gebruikt. Ga dus niet zelf dokteren. Een apotheker weet gewoon meer dan jij. Het gaat tenslotte om je gezondheid.

Hoest verzachtende middelen die het slijm ophoesten kunnen bevorderen.

Hoest verzachtende middelen “smeren” je keel een beetje. Hierdoor voelt je keel niet meer zo rauw aan. Het hoesten doet daardoor minder zeer. Het geneest natuurlijk niet, maar zorgt ervoor dat het slijm ophoesten makkelijker en met minder pijn gaat. Het veraangenaamt je gevoel een beetje.

Probeer de volgende middelen maar eens. Je kunt een kopje thee nemen met een beetje honing erin. Een dropje helpt ook. Neem dan bij voorkeur honingdrop. Je kan ook een siroop gebruiken. Neem dan tijmsiroop of dennensiroop. Altheasiroop doet zijn werk ook wel. Zoute dropjes lossen het slijm ook op, waardoor slijm ophoesten weer makkelijker gaat.

Slijm ophoesten.

Je kunt het slijm ophoesten vergemakkelijken door meer te drinken. Het drinken van warme dranken helpt aanzienlijk. Veel drinken zorgt voor verdunning van het taaie slijm. Hierdoor kun je gemakkelijker het slijm ophoesten.

Vastzittend slijm.

Er zijn middelen die helpen bij het maken van slijm. De theorie hierachter is dat de aanmaak van meer slijm er voor zorgt dat het slijm ophoesten makkelijker te doen is. Het schijnt dat drankjes met salmiak, anijs en / of zoethoutwortelextract het slijm ophoesten vergemakkelijken. Persoonlijk heb ik ook positieve ervaringen met zoete dranken. Bijvoorbeeld dranken waar honing in zit of veel suiker.

Verdunnen van slijm

Veel vocht drinken verdunt het slijm, waardoor het slijm ophoesten gewoon een stuk makkelijker gaat. Er zijn dan ook middelen bij de drogist of de apotheek verkrijgbaar die je hierbij een handje kunnen helpen.

Als je bijvoorbeeld broomhexine (bisolvon) neemt, wordt het vastzittende slijm makkelijker losgemaakt, waardoor het slijm ophoesten een stuk makkelijker zal gaan. Acetylcysteïne en carbocysteïne hebben een zelfde effect. Laat je gewoon goed voorlichten door de apotheker, over welk recept het beste bij jou past en jouw probleem van slijm ophoesten sneller zal verminderen.

Stomen.

Stomen met heet water helpt ook vaak heel erg goed. Je kunt het stomen een beetje aangenamer maken. Doe dan rhinocaps of kamille in het hete water. Dit verlicht de ademhaling en zorgt ervoor dat het slijm makkelijker loskomt. Hierdoor kun je makkelijker het slijm ophoesten. je kunt ook een capsule Rhinocaps op je kussen kapot maken. Hierdoor doet het zijn werk als je slaapt.

Stoppen met roken.

Alhoewel het hier niet echt gaat om een geneesmiddel tegen het slijm ophoesten, wil ik het er toch even over hebben. Als je rookt is stoppen met roken de beste methode om van het slijm ophoesten af te komen. Je krijgt dan stukken minder last van slijm ophoesten. Je krijgt namelijk geen teer en stofdeeltjes meer binnen die het roken met zich meebrengen.

Afgezien van het feit dat het slijm ophoesten een stuk minder zal zijn, zul je je ook energieker voelen. Je bent niet meer zo snel buiten adem en je huid gaat er veel beter uitzien.

Het slijm ophoesten is maar een deel van alle dingen die beter zullen worden als je stopt met roken. Je bloeddruk zal ook dalen en als je net als ik last van diabetes hebt, zal stoppen met roken ook je diabetes verbeteren. Zoals je ziet is niet alleen het slijm ophoesten een belangrijk nadeel van roken. Er zijn nog veel meer dingen in je lichaam die er last van hebben. Ik wil je daarom van harte uitnodigen de volgende pagina eens te bekijken. Neem die stap en stop met roken Geen slijm ophoesten meer!.